Wie zijn wij?

Taggi Eenstroom: Zang en percussie. 
Een goede band begint met een goede zangeres, en dat is Taggi zeker. Zij had een lang onvervulde wens om in een folkband te gaan zingen, en die wens is nu uitgekomen met Boanna Boyne. Taggi schrijft ook teksten voor eigen nummers die door de band gespeeld worden.

Judith Baakman: Harp, zang
Judith heeft haar eigen harpschool "Harppiness" in Terborg en speelt bijna 30 jaar harp. Binnen de Ierse folkmuziek neemt de harp een bijzondere plek in, een plek die Judith met veel allure invult bij Boanna Boyne.

Reninka Eskes: klarinet, zang tinwhistle, gitaar.
Als solist bij instrumentale stukken en als perfecte tweede stem bij Taggi's solozang neemt Reninka een belangrijke plek in bij Boanna Boyne. Muzikaliteit is haar tweede natuur.

Jos Koning: fiddle
Jos is al tientallen jaren prof-violist, van hardrock tot klassiek, in tientallen bands, met tientallen LPs en CDs. Al vroeg in de jaren '70 was hij "aan het Iers" met gedenkwaardige groepen als Crackerhash en Windkracht Acht. In 1975-1976 woonde hij in East Clare, toen nog onbekend muziekgebied. Hij speelde daar veel met lokale muzikanten en heeft hier ook uitgebreid over gepubliceerd. Veel later schreef hij het viool-werkboek "Jigs en Reels: hoe doe je dat" (in zijn serie Rock the Fiddle).

Veel van zijn werk is te vinden via zijn website

Ton van de Ven: percussie en zang.

Ton is een bijzonder veelzijdig percussionist met een feilloos ritmegevoel. Bij veel nummer is hij een stuwende motor waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten, bij andere geeft hij juist zeer subtiele ondersteuning.. Binnen Boanna Boyne is hij de man die als geen ander kroegliederen ten gehore kan brengen. Ook als componist/tekstdichter is Ton actief bij Boanna Boyne. 

Leo de Kruis: accordeon, gitaar, bouzouki, mondharmonica, gitaar en zang.
Leo maakt al muziek in verschillende (folk)groepen sinds de jaren '70 en komt nu terug bij zijn eerste "liefde", Keltische folk. Hij geeft door zijn instrumenten alle nummers een eigen sfeer. Klik hier voor Leo's eigen website. 

Foto's : Cees Duindam